14.5. maanantaiaamun paino: tasan 93.

Pudotusta kuukaudessa n. 1,5 kiloa.  Se ei ole paljon, mutta riittää minulle. Onhan koko jutun idea tällä kertaa hidas pudotus kohti pysyviä muutoksia.

Mitä muutoksia olen tehnyt?
Yksi merkittävä muutos on alkoholin vähentäminen. Onhan sitä nytkin kulunut, esim vappuna ihan reippaasti ja viime viikonloppunakin join euroviisuja seuratessa paria lasia valkoviiniä ja avattin kuohuviinipullokin. Mutta ennen meni järjestään joka viikonloppu viiniä useita lasillisia, ruuan kanssa ja iltaa istuessa. Ja väliin viikollakin, milloin minkäkin tekosyyn - ilon tai surun - vuoksi.  Olen nyt huomannut, että en tarvitse niitä viikonlopun viinilasillisia rentoutuakseni, ja se tuntuu hyvältä.

Nälkää en ole nähnyt ja syön edelleen määrällisesti aika paljon. Jos nälkä iskee niin syön, mutta yritän kuitenkin hillitä ruuan määrää ja vahtia sen laatua. Olen syönyt enemmän hedelmiä, marjoja ja maustamatonta jogurttia kuin ennen.  Aterioissa noudattelen lautasmallia.

Ahmimiskohtauksia ei ole juuri tullut: eilen aamulla ehkä yksi kun söin aamiaiseksi kuin huomaamatta (muiden vielä nukkuessa)  melkoisen määrän edellisen illan kana-pastasalaattia, joka ei ollut mitään kevyttä kun siinä oli pestoa jne.  Jonkin verran on mennyt kiellettyjä asioita kuten pullaa. Yritän tässä kuitenkin elää ihan tavallista elämää leipomisineen ja ruuanlaittoineen. Hyvän ruuan laittaminen ja siitä nauttiminen on minusta yksi elämän suuri lahja ja nautinto, enkä aio luopua siitä, olen sit mieluummin vaikka lihava. Mutta yritän tässä löytää sellaista elämäntapaa (joka joiltain näyttää onnistuvan), että nautitaan näistä lahjoista kohtuudella.

Liikuntaa olen hieman lisännyt, mutta sitkeä flunssa on nyt  viime ajat estänyt sen. Jo vartin haravointikin tuntuu vievän mehut totaalisesti. Mutta kunhan tästä tokenen, jatkan taas pyöräilyä, kävelyä...

Tänään lähden parin päivän työmatkalle Saksaan. Ei voisi vähempää kiinnostaa. Työasiat ei nyt jotenkin muutenkaan innosta yhtään.  Taidan olla kesäloman tarpeessa.