Ennen kuin alan tunnustamaan Vapun seudun painonhallinnan kannalta kohtalokkaita tapahtumia, haluan kertoa että ENNEN Vappua paino oli sentään laskemaan päin ja oli 27.4. viime perjantaina 93.6. Nyt en ole käynyt vaa'alla, huomenaamuna käyn.

Sunnuntai-iltapäivänä mulla oli lauluporukan kanssa konsertti yhdessä paikallisessa viehättävässä kahvilassa. Tupa oli täynnä ja tunnelma katossa. Sieltä suoraan lähdimme siipan kanssa ajelemaan Kotikaupunkiin, jossa asuu sukua, mm. äitini ja poikani. Vietimme hauskaa vapun aatonaaton iltaa pojan ja tyttöystävän ja äitini seurassa ensin äitini luona, ja hänen nukkumaan mentyään siirryimme nelisteen jazzkapakkaan. Olutta meni melko monta tuopposta, ja pakko myöntää että tie taksitolpalle kulki snagarin kautta.

Seuraavana päivänä, vappuaattona, piipahdettuamme veljeni luona vaihtamassa kuulumiset, siirryimme Turkuun, jossa asuu Henkiystäväni. Majoituttuamme hotelliin nautimme Henkiystävän luona maittavan aterian, joka oli sentään terveellinen (paistettua kuhaa, uusia perunoita, salaattia ja jälkkäriksi mansikoita), ja jonka kanssa nautin lasin pari valkoviiniä. Illalla teimme melko kattavan baarikierroksen: Koulu, Apteekki, jazzravintola Monk's, jossa soitti hauska jazzbändi, ja sieltä vielä iskuhelvetti Galaxiin (Henkiystävä on tällä hetkellä sinkku). Siellä esiintyi itse Reetu, joka on niin korni että on jo ihan huippu. Teini-ikäisen tyttäreni ja kavereidensa suosikki myös. No, hauskaa oli ja juomaakin kului. Kotimatka kävi jälleen nakkikioskin kautta.

Seuravana päivänä koitin hotelliaamiaisella edes vähän säännöstellä. Puolenpäivän jälkeen vuorossa oli siipan serkun 50-vuotisjuhlabrunssi. Tarjoilut siellä olivat aivan ihania: mätihyytelöä, parman kinkkua ja hunajamelonia, salaatteja...notkuva pöytä toinen toistaan ihanampia herkkuja, ei kuitenkaan mitenkään super-lihottavia sinänsä. Yritin noudattaa jonkinlaista kohtuutta: söin vain yhden salaattipainotteisen lautasellisen, join vettä ruokajuomaksi. Juustokakkua otin pienen palan.

Kotimatka oli pitkä, söin yhden nutrilett-patukan, yhden huoltoaseman täytetyn eväsleivän, ja kotiin päästyä söin vielä pari palaa ruisleipää, ja laitoin margariiniakin päälle, ja join pari lasia maitoa.

Vappu meni siis painonhallinnan kannalta aivan persiilleen. Tavallaan kadun jne. mutta tavallaan en, aattelen niin että katse tästä eteenpäin ja nyt tiukka paluu arkeen. Mutta kyllä minulla nyt tuo juominen vähän lipsahti käsistä...olen motivoitunut opettelemaan semmoisen tavan juhlia, johon ei kuulu noin montaa ravintola-annosta energiatiheää alkoholia!